Results 1 to 7 of 7

Thread: MTN connection with supersonic ZTE

  1. #1
    Addicted Member
    Eeeeeeeeeeeeeeeek!
    Wyvern's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Cape Town
    Posts
    2,503
    Game IDs
    Experience

    Default MTN connection with supersonic ZTE

    Ok so we can log in to the Cool Ideas, but apparently the bridge connection between the mtn/supersonic router and our netgear isnt working. Does anyone know how to setup a ZTE router? It is a ZTE ZXHN F680
    Last edited by Wyvern; February 4th, 2019 at 09:05 PM.

  2. #2
    Addicted Member
    Eeeeeeeeeeeeeeeek!
    Wyvern's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Cape Town
    Posts
    2,503
    Game IDs
    Experience

    Default

    In essence the ZTE is acting as the CPE device. So fibre line in, does a funny connection over VLAN to MTN which is working and I can see that the ZTE has a connection to MTN.

    Now the catch comes in that you have to use a PPPoE connection via a different router which you setup with your ISP details and connect the WAN port from there to one of the LAN ports on the ZTE router.

    The problem I have is that only Port1 on the ZTE is working with local lan and access to the ZTE. None of the other ports are online when I plug in to them, no link light, no activity.

    So I am assuming the ports have to be configured in a specific way to allow this connection.
    But no idea what and how, they keep talking about a bridge connection.

    I’ve checked there is a bridge configured but no ports assigned.
    I’ve tried assigning the ports but still no link light at all.

    Was hoping someone that uses MTN could check their settings to compare.

  3. #3
    Very Senior Member FiveStarZA's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    CT
    Posts
    1,084
    Game IDs
    Experience

    Default

    I have no experience with mtn, but if the ZTE is acting as your CPE, then you would have to connect the other devices to the other router. My ONT box has multiple ports but only one carries internet (the others are reserved for Voip and other things as far as i know).
    ★★★★★
    Gamertag: FiveStar ZA

  4. Saying Thanks:

    Wyvern (February 5th, 2019)  

  5. #4
    Addicted Member
    Eeeeeeeeeeeeeeeek!
    Wyvern's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Cape Town
    Posts
    2,503
    Game IDs
    Experience

    Default

    Yeah this I understand completely. Hence I know why the ZTE is there, it is the CPE device and need a router to do the rest of the house.

    The problem is that NOTHING can communicate to the ZTE in a way to do this. Will see what supersonic support says later today when I try again.

  6. #5
    Very Senior Member FiveStarZA's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    CT
    Posts
    1,084
    Game IDs
    Experience

    Default

    Ahhh i see now. It coooould be a mac address problem. I had to clone my PC mac address to my router because i connected my pc directly to the CPE before i got my router. Best to ask your ISP.
    ★★★★★
    Gamertag: FiveStar ZA

  7. #6
    Addicted Member
    Eeeeeeeeeeeeeeeek!
    Wyvern's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Cape Town
    Posts
    2,503
    Game IDs
    Experience

    Default

    Quote Originally Posted by FiveStarZA View Post
    Ahhh i see now. It coooould be a mac address problem. I had to clone my PC mac address to my router because i connected my pc directly to the CPE before i got my router. Best to ask your ISP.
    Hehe that is the plan next, the fun part is between waiting on hold and me losing patience . . . .

  8. Saying Thanks:

    FiveStarZA (February 5th, 2019)  

  9. #7
    Addicted Member
    Eeeeeeeeeeeeeeeek!
    Wyvern's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Cape Town
    Posts
    2,503
    Game IDs
    Experience

    Default

    Yay, we are waiting for MTN to fix a setup mistake that they made. Cool Ideas spoke to them and they admitted to a setup mistake
    that will take anything from 2 hours to 24 to fix

  10. Saying Thanks:

    FiveStarZA (February 5th, 2019)  

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •